Új partnerünk a Hajnal Tejmalom és Hústanya

Az április 22-én megrendezésre kerülő Wizz Air Debrecen Airport Run jótékonysági futás egyik kiemelt támogatója a Hajnal Tejmalom és Hústanya. A szervezők nagyon hálásak a felajánlásért és ők maguk is érdeklődtek az Alapítóknál :)

"A tejfeldolgozóban a szarvasmarha telepünkön termelt tejből készítjük termékeinket, melyek a túró, tejföl, vaj, házi sajt, gyümölcsjoghurt, kakaó, pasztőrözött tej. A családi tulajdonú feldolgozóban mesterséges ízfokozók és egészségtelen mesterséges adalékanyagok nélkül készítjük termékeinket. A felhasznált tej, mint alapanyag saját termelésű és ellenőrzött Magyartarka állománytól származik. Fontos tudnivaló, hogy ezektől az állatoktól származó tej magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezik, mint a nagyüzemi tehenészetekben előállított tej. A tej magasabb beltartalmi értékét befolyásolja már a tartástechnológia, takarmányozás és természetesen a genetika vagyis a fajta.Termékeink igazi hamisítatlan tej-tejtermékek, valódi magyar termék magyartarka tejéből.

 

A húsfeldolgozó üzemrészben saját előállítású marha- és sertéshúsból, hagyományos technológiával előállított tőkehúst, szárazkolbászt, szalámit, parasztsonkát, szalonnát és zsírt valamint felvágottakat készítünk. A parasztsonka érett 140-160 kg súlyú sertés húsából készül. Parajdi sóval sózzuk, majd páclében érleljük, ezután kőfüstölőben bükkfa füstjén füstöljük és 4-6 hónapos érlelés után kerülhet az asztalunkra. Egy másik különlegességünk az érlelt marhahús. Ezt a specialitást (hasonlóan a parasztsonkához) sózzuk, pácoljuk, füstöljük és 4-6 hónap érlelés után ajánljuk a fogyasztónak. A tartósításhoz a hagyományos szárazáru (kolbász, szalámi, parasztsonka, szalonna, érlelt marhahús) esetén kizárólag sót és természetes fűszereket használunk, hazai termelőtől származnak, ezért termékeink kicsit másabb íz világgal és állaggal rendelkeznek, mint „nagyüzemi” versenytársaink. Ezeket a termékeket fogyasztva felfedezhetik újra „a hús ízét”. Hamisítatlan, egyedi és eredeti ízek!"Napjainkban mint látható nem csak a Debreceni Repülőtérnek, de számos más vállalatnak, így a Hajnal Tejmalom és Hústanya számára is rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás. 

Téged is érdekel ? Egy kattintást megér! ;)
Weboldal: http://www.tejmalom.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/tejmalom/

Fuss Te is velünk április 22-én a Debrecen Airport-on ! :)