I. Debrecen Airport Run 2017- jótékonysági kifutópálya futás

Ahogy a világ számos más repülőtere, idéntől a debreceni légikikötő is jótékonysági futásnak ad majd helyet. I. Debrecen Airport Runt április 22-én, szombaton a Debrecen Airport és a Rotaract Club Debrecen Főnix szervezi meg.

A kifutópályán szervezett verseny célja a Rotaract Club Debrecen Főnix Láthatatlan Iskola elnevezésű programjának a támogatása.  A program szociálisan hátrányos helyzetben lévő 5 és 25 év közötti gyerekek, fiatalokat segíti. Az ő oktatásukkal az életszínvonaluk és jövőképük javítására törekszik a Rotaract debreceni csapata.

„A Debrecen Airport az elmúlt években a sikeres járatfejlesztéseknek a stratégiai légitársasági partnereinkkel a Wizz Airrel és a Lufthansával közösen komoly fejlődésnek indult. Debrecen város és a régió turizmusára és a régió gazdasági fejlődésére gyakorolt katalizátor hatása megkérdőjelezhetetlen. 2017. március végétől már 6 európai és az izraeli fővárosba is lesz közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak Elkötelezett célunk, hogy a fejlődés fennmaradjon az elkövetkező évtizedek során is. Az első Debrecen Airport  Runnal hagyományteremtő célunk van, hiszen az egészséges életmód és egy jótékony célú adományozással sok olyan tehetséget támogatunk, akik ma saját erejükből és hiányzó anyagi feltételekkel nem biztos, hogy meg tudják valósítani céljaikat” – nyilatkozta ifj. Herdon István, a futás főszervezője

A rendezvényre több ezer résztvevőt várnak.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Debrecen Airport egy ilyen nemes célért együttműködik velünk és hálásak leszünk az összes támogatónak és szponzornak, aki elősegíti, hogy minél többen részt vegyenek a jótékonysági futáson és támogassák a Láthatatlan Iskola fejlődését Debrecenben” – mondta Kalászi Júlia a Rotaract részéről

Az akciós korai „early bird” nevezési díjak 5.500 forinttól indulnak, ezért az összegért 5 kilométeres távot lehet futni egyénileg. A 10 kilométeres versenyszámra szóló egyéni jegy 6.000 forintba kerül, a 4 x 2,5 km-es váltófutásra összesen 20.000 forintért lehet majd nevezni.

 

További információ debrunwayrun.hu honlapon.